بعد از انتقال جوجهها از هچری به پنهای مخصوص جوجه باید آنها را در درجه حرارت 35-30 درجه سانتیگراد نگهداری نمود. این میزان درجه حرارت باید در هفته، 2تا3 درجه کاهش یابد و در نهایت به 20 درجه سانتیگراد برسد از رفتار جوجهها میتوان به متعادل بودن درجه حرارت محیط پی برد اگر حرارت خیلی بالا باشد جوجهها به طور ایستاده و با دهان باز و بالهای آویزان خواهند بود و از منبع حرارت دور میشوند. اگر درجه حرارت پایین باشد جوجهها در محل منبع حرارت تجمع خواهند کرد. درجه حرارت در حدود 24-20 درجه سانتیگراد بخصوص در شبهای سرد بسیار مهم است.
منبع حرارتی باید طوری نصب گردد که خطر سوزاندن جوجه وجود نداشته باشد منبع حرارتی بایستی در داخل پن جوجه باشد اگر منبع حرارتی شعله داشته باشد بایستی مواظب بود که دی اکسید کربن در سطح سالن بخصوص در کف منتشر نشود منابع حرارتی زیرزمینی نسبت به دیگر منابع مزیت دارند. منابع حرارتی زیرزمینی در کف سالن، حرارت یکنواخت پخش میکنند که کاملاً مورد نیاز و مطلوب جوجه است دیگر منابع حرارتی بیشتر پشت پرنده را گرم میکنند که درصورت سرد بودن زمین باعث سرما خوردن جوجه شترمرغ میگردد. گاهی نیز از منابع نوری جهت گرم کردن سالن استفاده میگردد .نورهای تیره با لامپهای سفید به نورهای قرمز ترجیح داده میشوند . منابع نوری قرمز باعث درخشندگی پشت و نوک جوجهها شده و ممکن است باعث تهاجم بعضی جوجه شترمرغها به جوجه های ضعیف گردد باید توجه داشت که درجه حرارت در مناطق مختلف سالن یکنواخت باشد. درجه حرارت در ارتفاع هم سطح جوجهها و در سطح زمین در جاهای مختلف سالن بایستی اندازه گیری شود.
تهویه نیز در پرورش جوجه بسیار مهم است و باعث کنترل موارد زیر میگردد :
1- رطوبت نسبی
2- تراکم امونیاک و اکسیژن در سالن
3- ورود باکتری مضر
تهویه نبایستی آن چنان زیاد باشد که تنظیم درجه حرارت سالن را مختل کند. رطوبت نسبی تا حد امکان بایستی پایین نگه داشته شود رطوبت پایین باعث کاهش آلودگی باکتریایی و قارچی میگردد هوای ورودی و خروجی بایستی جداگانه باشند و ورودیها بایستی در محل بالاتر از خروجیها قرارگیرند. نصب فیلتر در هوادهها باعث کاهش آلودگی باکتریایی میگردد.
منبع: اخبار روستا