مالک سایت و ارائه دهنده مطالب: مهندس سیامک محمدیچیانه کارشناسی ارشد باغبانی (گرایش سبزیکاری) دانشگاه گرگان نشانی محل کار(آدرس شرکت زرین گیاه): ارومیه- خیام جنوبی - نرسیده به فلکه جهاد - کوی 21 - پلاک 1 - واحد 7- موسسه زرین گیاه
|
چکیده پایان نامه
تعيين ميزان برخي از ترکيبات بيوشيميايي و فعاليت آنزيمي از زمان برداشت تا جوانهزني در بخشهاي مختلف سيرچه پياز سير
چکيده
مکانيزم در بذر گياهان بهصورت موضوعي نسبتا ناشناخته ميباشد. سير همانند اکثر پيازها، غدهها و بذرها داراي دوره رکود ميباشد. اين دوره عدم فعاليت پياز هنوز براي تحليلگران و محققان، چالشي پيچيده و معما گونهاي ميباشد. در پژوهش حاضر، برخي تغييرات دروني سيرچههاي سير، از جمله مقدار قند محلول کل، گلوکز، فروکتوز، ساکارز، نشاسته، کلرفيل a، کلروفيل b، کلروفيل کل، آنتوسيانين، کاروتنوئيد، فعاليت برخي از آنزيمها مانند آلفاآميلاز، ليپاز و پروتئاز از برداشت تا جوانهزني مورد بررسي قرار گرفت. هدف از اين تحقيق تفحص بيشتر در مکانيسم خواب و ارزيابي تغييرات دروني سير در طي مراحل رکود و همچنين تکامل جوانهزني از نقطه نظر فيزيولوژي است. سيرچههاي سير تحت تاثير دو تيمار دمايي مختلف (C˚21 و C˚4) و در شرايط کاملاً تاريکي، در سه قسمت خارجي، مياني و داخلي هر سيرچه در فواصل زماني 2 هفته طي 84 روز مورد بررسي قرار گرفت. اين تحقيق بهصورت تجزيه مرکب در قالب طرح کاملاً تصادفي و در چهار تکرار صورت گرفت. عليرغم اثرات مثبت گزارش شده (05/0>p) درباره تيمار سرما در تسريع جوانهزني، نتايج نشان داد که زمان متوسط جوانهزني در دو تيمار اعمال شده يکسان ميباشد. در اين بررسي صفات اندازهگيري شده در قسمتهاي سهگانه سيرچه تغييرات مشابهي نشان دادند. نتايج نشان داد که در شرايط تاريکي نيز کلروفيل تشکيل ميشود و کلروفيل به دلايل مختلفي از جمله بزرگ شدن بافت يا کم شدن ميزان قند، پس از افزايش اوليه ثابت ميماند. نتايج اين تحقيق ميتواند در مطالعات پايهاي، کارهاي اصلاحي استفاده شود. همچنين بهبود جوانهزني و افزايش در توليد حداکثر محصول سير از جمله نتايج ديگر اين تحقيق است.
واژههای کليدي: سير، جوانهزني، برداشت، کربوهيدرات، آنزيم، محتواي کلروفيل
Determination of some biochemical compounds and enzyme activities
from harvesting till germination in different parts of garlic bulblet
Abstract
The mechanism of plant seeds is relatively unknown. Garlic like most of the bulbs, tubers and seeds has a dormancy period. The mechanism of dormancy in bulbs for researcher and other investigators is of a matter. In present study some inner changes of garlic bulblet like total soluble carbohydrate, glucose, sucrose, starch, chlorophyll a, chlorophyll b, total chlorophyll, anthocyanin and carotenoid content were into account for further studies, and also activity of some enzyme like alfa-amylase, lipase and protease from harvesting till germination was carried out. The objective of this research was determined of dormancy mechanism and evaluations inter chemical changes as bulblet during dormancy and also traits of growth development in front of physical behavior. In this study, three different parts of garlic bulblet stored in two different temperature conditions (4˚C, 21˚C) inner, medial and outer parts during 84 days, and every 2 weeks the parameters were measured and noted down, respectively. The statistical design was as completely randomized with four replications. The result showed that the average of germination time was relatively similar in both the treatment. In the present study no significant was observed in the measured characters of three different parts of bulblet. Results show that chlorophyll formation take place also in dark condition, and due to some reasons like enlarged tissue or low sugar level its accumulation dose not rise after primary increasing. The results of this investigation could lead in basic studies, primitive breeding program, total improve in overall germination and increase production of total garlic plant and finally will be helpful for further investigations.
Key words: garlic, germination, harvesting, carbohydrate, enzyme, chlorophyll content
Faculty of Agricultural Science Department of Horticulture
In Partial Fulfillment of the Requirements for the Degree of M.Sc. in Agriculture engineering - Horticulture
Determine the amount some biochemical compounds and enzyme activities in different parts of garlic bulb from harvesting to germination
By:
S. Mohammadi chianeh
Supervisors:
K. Mashayekhi (Ph.D.)
M. Mianabadi (Ph.D.)
Advisores:
F. Gaderifar (Ph.D.)
2012
10 صفحه اول پایان نامه را می توانید از لینک زیر دانلود کنید
موقعیت کلکسیون گیاهان دارویی شرکت:
استان آذربایجان غربی- شهر ارومیه- کمربندی- روستای حاجی پیرلو (خیابان محمد زاده)- نهالستان ارغوان- مزرعه شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه
عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد:
تعیین میزان برخی از ترکیبات بیوشیمیایی و فعالیت آنزیمی از زمان برداشت تا جوانهزنی در بخشهای مختلف سیرچه پیاز سیر (Allium sativum)
فعالیت های علمی و پژوهشی
- مدیر و مسئول سایتwww.gologiah.ir
- تالیف کتاب سبزیکاری ویژه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد علوم باغبانی- انتشارات رسالت یعقوبی- ۱۳۸۷
- تالیف کتاب میوههایگرمسیری و نیمهگرمسیری ویژه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد علوم باغبانی- انتشارات رسالت یعقوبی- ۱۳۸۷
- تالیف کتاب گلکاری ویژه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد علوم باغبانی- انتشارات پیران-۱۳۹۰
- کتاب در دست تالیف سبزیکاری با دکتر کامبیز مشایخی (دانشیار گروه باغبانی دانشگاه گرگان)
مقالات داخلی و خارجی
- اثر چینه سرمایی و شوک حرارتی در شکستن خاک وتحریک جوانه زنی بذور گیاه دارویی کنگر-اولین کنگره ملی علوم وفناوری های نوین کشاورزی -دانشگاه زنجان شهریور ۱۳۹۰.
- بررسی تغییرات هیدارتهای کربن، آنتوسیانین و محتوای کلروفیلی از زمان برداشت تا جوانهزنی سیر
- بررسی میزان تغییرات برخی از کربوهیدارتها از زمان برداشت تا جوانهزنی در بخشهای مختلف سیر
- بررسی تغییرات کربوهیدراتها در پیاز سیر (Allium sativum L.) از زمان برداشت تا جوانهزنی (در دست داوری)
- بررسی فعالیت آنزیمهای آلفاآمیلاز، لیپاز و پروتئاز در سیر و تغییر فعالیت آنها از زمان برداشت تا جوانهزنی (دردست داوری)
- بررسی تاثیر زمان برداشت و انبار مانی بر خصوصیات کیفی انگور رقم سرخ فخری شاهرود. مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سوابق اجرایی
- مسئول روابط عمومی انجمن علوم باغبانی دانشگاه ارومیه به مدت یک سال.
- مسئول کلکسیون گیاهان دارویی شرکت زرین گیاه ارومیه.
مدیریت سایت: وحید محمدی