فهرست مطلب

رساندن مصنوعی میوه ها

مقدمه:

توسعه روز افزون جمعیت نیاز به تأمین غذا را روز به روز افزایش میدهد. به منظور افزایش تولید و رفع هر چه بیشتر مایحتاج بشر راهكارهای مختلفی چون افزایش سطح زیر كشت، افزایش عملكرد در واحد سطح و غیره وجود دارد.در این بین یكی از راهكارهایی كه به دست فراموشی سپرده شده و كمتر مورد توجه قرارگرفته ، كاهش ضایعات پس از تولید است كه محققین به این بخش اصطلاح)برداشت مخفی( را اختصاص داده اند. محصولات باغی شامل كلیه میوه ها، سبزی ها و گل و گیاهان زینتی) بدلیل بالا بودن درصد رطوبتشان و ماهیت فیزیولوژیكی خاصی كه دارند(طبیعتا دارای ضایعات بیشتری پس از برداشت میباشند كه گاهی بسته به نوع محصول ممكن است تا 60% محصول تولیدی به این طریق از دایره مصرف خارج شود  . عوامل متفاوتی هم در دوره قبل از برداشت و هم در دوره پس از برداشت در شدت این پدیده مؤثر هستند. برخی از این عوامل تحت كنترل بوده و انسان قادر است آنها را به نحو صحیح تحت تاثیر قرار دهد و بدین وسیله ضایعات را به حداقل برساند، یکی از این عوامل رساندن مصنوعی است. (4) میوه های فراز گرا به ویژه گونه های گرمسیری و نیمه گرمسیری را اغلب پیش از آنکه به طور کامل برسند ،برداشت کرده و برای مصرف به نقاط دور دست می فرستند. این گونه میوه ها را در شرایط کنترل شده ،از نظر دما ، رطوبت نسبی و افزودن گاز های ویژه رساندن قرار می دهند تا میوه ها به کیفیت مطلوب برسند. (6)

 

 

تاریخچه :

در اوایل قرن نوزدهم ، پرورش دهندگان میوه کوشیدند تا رنگ و طعم مرکبات را با قرار دادن آنها در اتاقی که با بخاری زغال سنگی گرم می‌شد مرغوبتر کنند. مدتها تصور می‌شد که گرما سبب رسیدن میوه می‌شود. سپس پژوهشهای فراوان نشان داد که در حقیقت فرآورده‌های کروسن سبب رسیدن میوه ها می‌شوند. از بین این فرآورده‌ها ، گاز اتیلن ، گاز بسیار فعال تشخیص داده شد. این گاز قبل از رسیدن میوه‌ها در گیاه تولید می‌شود و مسئول تغییرات رنگ ، بافت و ترکیبات شیمیایی هنگام رسیدن آنهاست.
اکسین در تراکم معین سبب تولید مقدار زیادی اتیلن در گیاه می‌شود. هنگامی که پیری برگ آغاز می‌شود اتیلن تنظیم کننده اصلی ریزش برگ است این گاز سبب تسریع در سنتز آنزیم سلولاز و آزاد شدن آن می‌شود. این آنزیم دیواره‌های یاخته را از بین می‌برد. و به این طریق باعث  از بین رفتن برگ می شوند (2)

1-مفهوم  رسیدن:

رسیدن یا بلوغ مرحله ای است که میوه یا سبزی مراحل مختلف رشد ونمو خود را به اتمام رسانده و متقابل با رسیدن کامل و یا رسیدن قابل خوردن می باشد آن گروه از میوه ها که به مدت معین در انبار نگهداری خواهند شد کمی قبل از رسیدن کامل برداشت می شوند تا عمر انبارداری آنها طولانی شده و بتوان به مدت زیادی در انبار نگهداری گرد مرحله ی فوق را که محصول کمی سفت رس برداشت می شود ،رسیدن فیزیولوژی محصول می نامند. به عبارت دیگر این مرحله کمی قبل از رسیدن قابل خوردن بوده و از لحاظ فیزیولوژیکی رشد آن به اتمام رسیده و یا در حال اتمام می باشد . اما از لحاظ بیو شیمیایی فعالیت های زیادی در حال انجام می باشد. به طوری که میوه بعد از جدا شدن از شاخه قادر به اتمام فعالیت های بیوشیمیایی خود بوده و می تواند به مرحله رسیدن کامل برسد.

بلوغ تجاری به حالتی گفته می شود که محصول برای مصرف ویژه ای آماده برداشت می شود و محصولات با توجه به نوع مصرف در سنین مختلف فیزیولوژی یعنی در حین تقسیم سلولی ،طویل شدن سلول ها ، بلوغ فیزیولوژی ، رسیدن کامل  و یا در طی پیری برداشت می شوند. برخی محصولات مثل نخود سبز در. حالت نارس ، برخی مثل گلابی  وگوجه در حالت سفت رس یعنی در دوره بلوغ فیزیولوژیکی، برخی مثل انگور و گیلاس و گوجه تازه خوری در دوره رسیدن کامل و برخی مثل گوجه درختی در دوره پیری محصول برداشت می شوند .(4)

2-رساندن مصنوعی :

با عمل رساندن مصنوعی یا رسیدن کنترل شده می توان میوه های نارس را جهت ارسال به بازار آماده نمود.رساندن مصنوعی برای میوه های فراز گرا مناسب می باشد . زیرا این نوع میوه ها به اتیلن حساس بوده و واکنش سریع نشان می دهند .البته حساسیت میوه های فراز گرا به اتیلن یکسا ن نیست. برخی از انها نظیر موز و خربزه واکنش سریع برخی دیگر نظیر گوجه فرنگی پایداری نشان میدهند .عمل رساندن مصنوعی  در این نوع میوه ها  قبل از تشدید تنفسی انجام می گیرد. واکنش در برابر اتیلن به درجه رسیدگی محصول نیز وابسته می باشد .میوه های رسیده نسبت به میوه های نارس حساسیت بیشتری به اتیلن دارنداما کیفیت میوه های نارس پس از رساندن مصنوعی مطلوب نمی باشد . میوه های نافرازگرا را بهتر است بعد از رسیدن کامل برداشت نمود . زیرا حساسیت این نوع میوه ها به اتیلن کمتر بوده و بعد از رساندن مصنوعی تغییر قابل پسند کمتری در این نوع محصولات انجام می گیرد . میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری را برای عرضه به بازار ، قبل از رسیدن کامل برداشت می کنند و هنگام انتقال به بازار در شرایط مناسب دما ، رطوبت نسبی و گاهی اوقات با استفاده از گاز اتیلن می رسانند .همه ساله در حدود 20میلیون تن موز با این روش به بازار ارسال می گردد .عمل رساندن در اتاق های بسته انجام می گیرد و با تزریق اتیلن در رطوبت نسبی و دمای معین می توان میوه ها را به طور مصنوعی رساند. اتفن یا اترل از مشتقات مصنوعی اتیلن می باشد که برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد . از گاز استیلن نیز می توان استفاده نمود اما تاثیر این گاز کمتر می باشد . این گاز از ترکیب اب با کلسیم کاربید تهیه می شود . (4)

3-میوه های فراز گرا و نافرازگرا :

در برخی از میوه ها در اواخر مرحله بلوغ و طی رسیدن یک افزایش مجدد در تنفس ایجاد می کردد .که اصطلاحا این میوه ها را فراز گرا یا Climacterice گویند و این افزایش در تنفس را تنفس فرازگرا می نامند . افزایش در تنفس زمانی صورت می گیرد که میوه به حداکثر اندازه خود رسیده است . میوه هایی مانند سیب ،گلابی ، هلو ، گلابی ، به ،زرد آلو ، خرمالو ،موز ،آووکادو، کیوی ، انجیر ، انبه ، پاپایا،چریمویا، گوجه فرنگی هندوانه ،میوه گل ساعتی  جزء این دسته قرار می گیرند .میوه هایی که با افزایش طول عمر کاهش مداوم تنفس داشته اصطلاحا دارای قله تنفسی نیستند ، غیر فراز گرا یا Non Climacteric گویندمانند : گیلاس ، آلبالو ،انگور،مرکبات،آانانس ،توت فرنگی ،خیار ،زغال اخته آبی،گوجه فرنگی درختی ،انار، فلفل،بامیه،بادمجان و .peakتنفس فرازگرا از موقعی که میوه به حداکثر اندازه خودمی رسد آغاز می شود در طی دوره فرازگرا تغییرات دیگر مربوط به رسیدن صورت می گیرد . تنفس فرازگرا و رسیدن کامل می تواند هنگامی که میوه متصل و یا از ان جدا شده صورت می گیرد . شدت و مدت تنفس فرازگرا در میوه های مختلف متفاوت می باشد  تفاوت میوه های فرازگرا و غیر فرازگرا در وجود یا عدم وجود   peak تنفسی است . برای میوه های غیر فراز گرا و رسیدن فقط در زمان اتصال به گیاه مادری انجام می شود و بعد از چیدن نمی رسند(5)

 

شماری از میوه های فرازگرا و نافرازگرا در جدول مشاده می نمایید:

Climacteric

Non-Climacteric

 

سیب
زردآلو
طالبی
گلابی
هلو
آلو

گوجه فرنگی
هندوانه

به

خربزه درختی

اگواوا

فی جوا

میوه گل ساعتی

انجیر

سنجد

خربزه

زغال اخته

البالو
خیار

انگور

توت فرنگی

تمشک

انار

خرما

زیتون

لایم

نارنگی تاتسوما

لیمو

گریپ فروت

کاکائو

بامیه

بادمجان

فلفل

نخود سبز

اووکادو
موز
Breadfruit
چریمویا

جک فروت
کیوی

انبه
شلیل

پاپایا
Passion fruit
Soursop
Sapote

Cashew apple
Java plum

لیموشیرین

لیموترش

لیچی

پرتقال

آناناس
Tamarillo

Table 1 : Climacteric and non-climacteric ripening fruits.
Adapted from Harris (1988) and Quisqualis (2008)

 

4-شرایط لازم برای نگهداری میوه در انبار

4-1-دما

براي بيشتر گونه‏هاي ميوه , دماي بهينه رساندن ميوه 15 تا 22 درجه سلسيوس است . براي آلو و هلو دماي بهينه 13 درجه سلسيوس است .


مرحله رساندن ميوه مرحله‏اي است كه همواره با فعاليت متابوليكي شديد است كه در طي آن ميوه اندازه زيادي گرما بيرون مي‏دهد كه سبب افزايش دماي اتاق مي‏شود . اگر هيچ دستگاه خنك كننده‏اي در دسترس نباشد تعويض هوا بايد هر روزه شب يا صبح براي رساندن دماي اتاق به دماي مورد نظر يا هر چه نزديكتر به آن انجام شود . رساندن گلابي و آووكادو بعد از نگهداري در سردخانه بدون هيچ عمل ويژه‏اي فقط با نگهداري آن در دماي حداقل 15 درجه سلسيوس انجام مي‏شود . بهترين دما براي رساندن گلابي 20 تا 25 درجه سلسيوس است .(2)

4-2 ـ رطوبت نسبي

رطوبت نسبي را معمولا بايد بين 90 تا 95 درصد با بهره‏گيري از مه پاشي ( اسپري ) يا در غياب آن با پاشيدن آب به صورت مكرر بر روی زمين  رطوبت نسبی را ثابت نگه داشت مگر اينكه روش ديگري مشخص شده باشد .(2)

4- 3 ـ تازه كردن هواي اتاق رساندن

تازه كردن هواي اتاق رساندن حداقل يكساعت در روز لازم است تا اتاق از فرآورده‏هاي گازي برخاسته از سوخت و ساز ميوه‏ها تخليه شود .

اين كار با بهره‏گيري از دستگاهي براي تازه كردن هوا يا اگر در دسترس نباشد با باز كردن دريچه سقف و در اتاق همراه با كار كردن همزمان بادزن انجام مي‏شود .(2)

.

5-تجهیزات انبار برای رساندن میوه

5-1 اتاق رساندن

رساندن را مي‏توان در اتاق سرد انجام داد ولي بهتر است از اتاقهاي ويژه رساندن ميوه‏ها كه داراي ابعاد و گنجايش مناسب براي تأمين شرايط فيزيكي يكنواخت مانند دما , رطوبت نسبي و تركيب هوا مي‏باشد بهره ‏گيري كرد . بهره‏گيري از اتاقهاي كوچك اين برتري را دارد كه مي‏توان بهرهاي ميوه را در شرايط فيزيولوژيكي مناسب رساند . اتاق رساندن ميوه را مي‏توان بر پايه اتاقهاي رساندن موز كه داراي شرايط زير است ساخت(شکل 2،1) :

- کف اتاق رسانیدن بایستی قابل شستشو و ضد عفونی کردن بوده و فاقد منافذ و دارای کنج های گرد باشد.(3)

- دیوارها و سقف ها دارای عایق بندی مناسب بوده و فاقد منافذ و خلل و فرج باشد.(3)

- پالت های مورد استفاده برای چیدن محصول باید از جنس مناسبی باشد که قابلیت شستشو و ضدعفونی کردن را داشته باشد(3)

- برای جلوگیری از حوادث و رعایت شرایط ایمنی بایستی تجهیزات ایمنی شامل کپسول های اطفای حریق و همچنین ماسکهای ضد گاز (که در محل ورودی اتاق رسانیدن نصب شده اند) وجود داشته باشند. در کلیه مراحل فرآیند رسانیدن پس از برداشت محصول افرادی که درهنگام حمل و نقل، بارگیری، تخلیه، چیدن با محصول سر و کار دارند بایستی اصول بهداشت فردی را رعایت نمایند. کلیه وسایل حمل و نقل و بارگیری و تخلیه بایستی دارای شرایط بهداشتی مناسب باشند.(3)

ـ يك سيستم هوادهي كه گردش هوايي با نرخ 30 تا 50متر بر ثانيه براي آسان كردن مبادله گاز و گرما بدست دهد(6)

ـ يك وسيله براي تنظيم رطوبت نسبي .(6)

ـ دستگاه گرم كننده و سرد كننده كه با ترموستات  تنظيم شود .(6)

ـ دستگاهي كه هواي مخلوط سردخانه را با هواي تازه جانشين كند .(6)

)همه دستگاههاي بالا را مي‏توان در مجموعه واحدي كه جاي كمتري مي‏گيرد و نصب آن آسان است بكار برد (

ـ دستگاه خواندن يا ثبت دما و رطوبت نسبي اطاق رساندن (6)

اگر بهره‏گيري از گاز اتيلن در نظر باشد اتاق رساندن ميوه نيز بايد به گونه‏اي باشد كه هوا در آن رخنه نكند .

در زمستان , لازم است يك دستگاه گرم كننده ) آب گرم , الكتريسيته يا گاز ( براي بدست آوردن دماي لازم ) معمولا تا 15 درجه سلسيوس( بكار گرفته شود.(شکل 10،11،12)(6)

6-روش رساندن با اتیلن

در گذشته میوه ها را  انبار می کردند و آنرا با گرمکن های نقتی چراغی کم کم گرم می کردند تا برسند و سپس آنها را به بازار می فرستادند. در گرمکن های نوین امروزی میوه ها را سر وقت می رسانند  و منشأ این اتفاقات گرم کردن با چراغ نفت سوز است  که در اثر سوختن نفت گاز اتیلن تولید می شود.

امروزه از روش های اتیلن دهی جدید نیز بهره می برندرروش کا ربه این صورت است :که گاز اتیلن با روش تزریق یکباره (یک نوبتی )و یا تزریق پیوسته (تدریجی) به داخل اتاق انتقال داده می شود (شکل 8).در تزریق یکباره بعد از قرار دادن محصول در اتاق ، گاز اتیلن با غلظت200-20میکرو لیتر تزریق می شود . در روش تزریق پیوسته ، گاز اتیلن به طور مداوم و با غلظت کمتر 10 میکرو لیتر وارد اتاق می شود و عمل تهویه نیز به طور مداوم انجام می گیرد .تهویه هوای اتاق امر ضروری می باشد . اگر غلظت گاز دی اکسید کربن از 1 درصد بیشتر باشد ، مانع رسیدن محصول می گردد . مدت تیمار با گاز اتیلن به درجه رسیدگی محصول بستگی دارد. برای رساندن مصنوعی میوه های نارس به مدت بیشتری نیاز می باشد(4)

اتيلن گاهي براي شروع رسيدن به كار مي‏رود (بيشتر براي موز و گوجه‏فرنگي .) در بسياري از موارد اتيلن براي تسريع رسيدن ميوه‏هايي كه از پيش رسيدن آن آغاز شده بكار مي‏رود . نرخ رشد بيوشيميايي پديده رسيدن , در حضور اتيلن افزايش پيدا مي‏كند .

فعاليت تنفس با افزايش توليد دي‏اكسيدكربن همراه است كه اثر كند كننده دارد بنابراين لازم است كه براي جلوگيري از بالا رفتن دي‏اكسيدكربن هواي اتاق را تازه كرد . اگر دستگاهي براي تازه كردن هواي اتاق در دسترس نباشد باز كردن دريچه‏هاي سقف يا در كافي مي‏باشد .

تراكم مطلوب اتيلن در هواي اتاق، 1 تا 2 قسمت در 1000 است . نسبت افزودن اتيلن تا 10 قسمت در هزار زيان‏آور نيست ولي سودي هم ندارد .

اگر فرار گاز از اتاق رساندن وجود داشته باشد بايد چندين بار گازدهي شود .

عمل گازدهي بطور مشابه هنگامي كه در و دريچه‏ها را براي جلوگيري از تراكم دي‏اكسيدكربن باز مي‏كنند بايد انجام شود .

براي پيشگيري از خطر انفجار , بهتر است مخلوط اتيلن و نيتروژن به نسبت 5/5 درصد ( حجم به حجم ) اتيلن كه انفجارپذير نيست به كار رود .

اتيلن يا مخلوط اتيلن و نيتروژن از سيلندرهاي تحت فشار به درون اتاق فرستاده مي‏شود . اين سيلندرها را بايد در بيرون اتاق در كريدوري كه هوادهي مي‏شود قرار داد .

مقدار گازي كه به درون اطاق فرستاده مي‏شود بايد دقيقا با بهره‏گيري از يك جريان سنج  اندازه‏گيري شود . گردش هواي ايجاد شده براي بدست آوردن شزايط يكنواخت مطلوب لازم است . از اتيلن با غلظت 1/0 تا 4/0 قسمت در 1000 براي بهتر كردن رنگ آلو بهره‏گيري مي‏شود .

در بسياري از ميوه‏ها ( مانند گلابی3 )يا 4 بار عمل گازدهي براي رسيدن به نتيجه مطلوب كافي خواهد بود . در موارد ديگر , گازدهي بايد آنقدر تكرار شود تا ميوه برسد .

در گونه‏هاي معيني از ميوه‏ها اتيلن فقط هنگامي مؤثر است كه بيدرنگ يا با فاصله كوتاهي از برداشت ( قبل از مرحله بحراني )بكار رود .(2)

7-روش نگهداري میوه ها درانبار

براي آنكه رساندن يكنواخت انجام شود , لازم است كه گردش هوا بين بسته‏ها و در درون بسته‏ها تا حد ممكن آسان گردد , براي اين منظور پوششهاي مقوايي اطراف بسته‏ها بايد برداشته شود .

بهتر است پس از رساندن ميوه‏ها طبقه‏بندي و احتمالا درجه‏بندي شود چون همه ميوه‏ها با قرار گرفتن در معرض اتيلن شروع به رسيدن نمي‏كنند و اين ممكن است سبب يكنواخت نبودن ميوه‏ها از ديد رسيدن در هر بسته شود .

چون كنترل و جابجايي بسته‏ها لازم است , بسته‏ها بايد در دو طرف راهروي وسطي اتاق چيده شود .

بسته‏ها نبايد مستقيماروي زمين قرار گيرند بلكه بايد روي تخته‏هايي چيده شوند. همچنین  يك فاصله 40 سانتيمتري بايد بين بالاترين رديف و سقف منظور گردد .

هر چه مدت نگهداري پيشين ميوه درازتر باشد , مدت لازم براي رسيدن بهينه آن كوتاهتر خواهد بود . اين مدت بسته به گونه‏هاي ميوه متفاوت است .

 


 

در مدت رساندن كنترل كيفيت بايد بطور منظم انجام شود و درباره فساد قارچي نيز توجه بيشتري بعمل آيد.(2)

8- تأثير عوامل گوناگون در رساندن ميوه پس از نگهداري در سردخانه

8-1 ـ تأثير وضعيت فيزيولوژيكي ميوه

وضعيت فيزيولوژيكي ميوه پس از نگهداري در سردخانه (يا پس از برداشت اگر رساندن در اين هنگام انجام شود )روي رسيدن ميوه در دماي رساندن اثر مي‏گذارد . بنابراين براي شمار بسياري از ميوه‏ها (مانند سيب , گلابي , هلو ) اگر خيلي نارس چيده شوند (رشد ناكافي و سختي بيش از اندازه ) اغلب درست و كامل نمي‏رسند . نارس چيدن ميوه‏ها در بسياري از موارد از رساندن صحيح آنها جلوگيري مي‏كند . برخي از بيماريهاي فيزيولوژيكي كه در دوره نگهداري نمايان نيستند پس از نگهداري ممكن است هنگام رساندن ميوه آشكار شوند مانند قهوه‏اي شدن داخل سيبها و گلابيها , چروك شدن ميوه (2).

8-2 تأثير دماي نگهداري

شمار بسياري از ميوه‏ها كه در دوره نگهداري در معرض دماي خيلي پايين قرار مي‏گيرند و يا به مدت طولاني در دمايي نگهداري مي‏شوند كه براي ميوه قابل تحمل است ممكن است هنگامي كه از سردخانه بيرون مي‏آيند دچار رسيدن ناقص شوند , افزون بر اين , مدت نگهداري در اتاق رساندن نيز فساد قارچي , باكتريايي و فيزيولوژيكي را تشديد مي‏كند .(2)

8-3 تأثير رطوبت نسبي در طي نگهداري در سردخانه

رطوبت نسبي بالا در محل نگهداري در برخي ميوه‏ها مانند سيب و گلابي ممكن است موجب شود كه عطر ميوه به حد كمال نرسد .(2)

8- 4تأثير كيفيت ميوه

ميوه‏هايي كه بعد از نگهداري در سردخانه رسانده مي‏شوند بايد سالم بوده و در آنها آثار له‏شدگي , ضربه , حمله قارچ و يا شروع فساد فيزيولوژيكي ديده نشود(2 )

9 - شرایط رساندن میوه های موز اووکادو و گوجه فرنگی

9-1موز

9-1-1گرمادهی به موز ها

گرمادهی به موزها برای رسیدن به درجه حرارت مورد نظر در دو مرحله و به شرح زیر می باشد:

9-1-1-1 گرما دهی اولیه

زمانیکه درجه حرارت محیط خارج بالای 12 درجه سانتی گراد باشد، قبل از آنکه موزها در اتاق رسانیدن قرار گیرند گرمادهی بطور طبیعی انجام شده است.دامنه گرمادهی بستگی به درجه حرارت محیط، مدت زمان و شرایط حمل و نقل دارد. موقعیکه درجه حرارت محیط خارجی کمتر از 12 درجه سانتی گراد باشد، لازم است جهت جلوگیری از فشار

ناشی از سرمازدگی در موزها، در طول مدت حمل و نقل با دادن گرمای مصنوعی درجه حرارت به بیش از 12 درجه سانتی گراد برسد.(3)

9-1-1-2 گرمادهی تکمیلی

در اتاق رسانیدن گرمادهی تکمیلی به نحوی انجام می شود که بافتهای خوراکی میوه به دمای تثبیت شده برای رسیدن (معمولاً 18-16 درجه سانتی گراد) برسد. این گرمادهی تدریجی در یک محیط مرطوب با ایجاد جریان هوا در یک مسیر بسته به منظور رساندن دما به درجه حرارت رسیدن و یکنواخت سازی هوای داخل بسته های موز انجام می شود. رطوبت باید در حدود 95 درصد باقی بماند.(در تجهیزات ساده بوسیله پاشیدن آب روی زمین و دیوارها و در صورت وجود تجهیزات پیشرفته با استفاده از رطوبت سازها یا اتومایزرها رطوبت کنترل می شود).

مدت زمان گرمادهی (معمولاً 24-12 ساعت) بستگی به انتخاب درجه حرارت و طول دوره رسیدن دارد. موقعیکه موزها در معرض هوای سرد قرار گرفته اند باید حرارت بتدریج افزایش یابد.(3)

9-1-2رسیدن واقعی

9-1-2-1 اولین مرحله رسیدن

در انتهای مرحله گرمادهی، رسیدن موزها عموماً به دنبال یک دوره که بر حسب حالت آنها متغیر است شروع می شود. شروع رسیدن با افزایش در شدت تنفس موزها مشخص می شود.در بیشترین میزان فاز بحرانی در دمای 18 درجه سلسیوس بیشینه شدت تنفس عبارتست از تولید 100 میلی گرم دی اکسید کربن به ازای یک کیلوگرم محصول درهر ساعت که چهار برابر مقدار تولید شده توسط موز سبز در شرایط هوای مناسب است و همراه با تولید گرمای قابل ملاحظه ای خواهد بود. در این مرحله میزان اکسیژن موجود در هوا کاهش و دی اکسید کربن موجود در آن افزایش می یابد. بنابراین در اتاق رسانیدن باید اکسیژن کافی وجود داشته باشد تا فرایند رسانیدن به تدریج کند نشود.رطوبت باید در حدود 95 درصد نگهداری شود و عمل تهویه صورت بگیرد تا تبادل حرارتی بیشتری انجام بپذیرد. عملیات رسیدن توسط گاز اتیلن که از مواد فرار حاصل گردیده شروع می شود.(3)

9-1-2-2 دومین مرحله رسیدن

پس از رسیدن کامل میوه، شدت تنفس آن کاهش پیدا می کند. رنگ پوست میوه که در اولین مرحله رسیدن تغییر جزئی پیدا کرده است (از سبز به سبز متمایل به زرد) بطور فزاینده ای زرد رنگ میشود که با تسریع در کاهش مقدار پیگمانهای کلروفیلی و آشکار شدن پیگمانهای گزانتوفیلی همراه است.در طی این مرحله بوی خوش میوه افزایش پیدا می کند. تهویه هوای اتاق رسانیدن باید ادامه پیدا کند و درجه حرارت آن به آرامی کاهش یابد. در صورتیکه برای تنظیم رطوبت تجهیزاتی فراهم شده باشد، رطوبت باید تا حدود 80 % پایین آورده شود.(3)

9-1-3تنظیم عملیات :

9-1-3-1رسانیدن ممکن است از8-4روز بسته به روشی که اعمال می شودبه طول بیانجامد این

مدت زمان برحسب عوامل زیر متغیر است:

9-1-3-1-1 میزان رسیدن موزها

9-1-3-1-2وضعیت فیزیولوژیکی و سلامت میوه (عدم وجود صدمات ناشی از بیماریهای قارچی در

انتهای بالشتک ها، ساقه، پوست و غیره)

9-1-3-1-3 تقاضای بازار

9-1-3-2 انواع رسانیدن

رسانیدن سریع : در دوره 4 روزه(جدول 1)

رسانیدن معمولی : در دوره 6-5 روزه(جدول 2)

رسانیدن کند : در دوره 8 روزه (در موارد خاص)(3)(جدول 3)

(شکل شماره 3)

نکات ضروری

- رساندن موز باید در اتاق مجهز به دستگاه گرم کننده و تولید رطوبت انجام شود.

- داخل گرمخانه را نباید در طی رسیدن موز تهویه کرد .

- موز ها را قبل از قرار دادن در گرمخانه باید در داخل کارتن های مشبک طوری به روی هم قرار داد تا هوا به اسانی از سوراخ های کارتن به درون نفوذ کند

- همچنین موز ها را می توان به صورت فله ای روی جوی های مشبک قرار داد و یا خوشه های موز در طبقات فاصله دار طولی  اویزان شود تا به آسانی در تمام جهات آن جریان یابد

- هوای محل نگهداری موز ها باید به وسیله ونتیلاتور جریان یابد و سرعت هوای داخل انبار باید به کمک یک هواسنج اندازه گیری گردد. به طوریکه سرعت هوا نباید کمتر ازm/s 10 باشد .(2)

 

9-1-4استفاده از گاز اتیلن :

چنانچه هدف رسیدن موز به طور سریع باشد می توان انرا به مدت 24-12ساعت در گرمخانه حاوی گاز اتیلن به مقدار 1000/1 و درجه حرارت C ْْ 18 درجه با رطوبت نسبی 90-85 % نگهداری نمود.

اما نکته ی مهم اینجاست  که اتیلن باید موقعی مورد استفاده قرار گیرد که موزها در مراحل متفاوتی از رسیدن قرار دارند، یا هنگامیکه در طول دوره ترابری تحت تاثیر هوای خیلی سرد یا از دست دادن آب خیلی زیاد قرار گرفته باشند. اتیلن وارد شده به اتاق رسانیدن در داخل بافت خوراکی موز نفوذ کرده و زمانیکه تراکم این گاز به بالاتر از حد مشخص شده بحرانی برسد باعث شروع فرایند رسیدن می گردد.

 


 

اتیلن وارد شده به اتاق رسیدن، عمل گاز اتیلن را که بطور طبیعی مستقیماً بوسیله بافت های خوراکی موز تولید می شود تکمیل می کند .

اتیلن در موزهایی که قبلاً رسیدنشان شروع شده است تاثیر ندارد. نقش آن شروع کردن و یکسان

سازی عملیات رسیدن موزهائی است که در یک اتاق رسانیدن قرار گرفته اند

10- اووکادو :

قبل از شروع رسیدن دمای پالپ میوه باید به دمایC ْ20-18برسد . اگر از فاکتور فشار در اتاق رسیدن استفاده نکنیم فاصله ی بین پالت ها حداقل 2ینچ باشد تا گردش هوا به خوبی صورت بگیرد و فاصله ی بین دیواره ها وپالت ها 1 فوت در نظر گرفته شود .بعد از تنظیم دما ژنراتورکاتالیتیک اتاق را با اتی جن تو فشرده پر می کند . اتیلن درخواستی ppm100 و مدت زمان تماس به فصل برداشت بستگی دارد . و باتوجه به سن میوه مدت زمان را تعیین میکنند . مثلا برای میوه های اول فصل 48-36 ساعت ، میوه های میان فصل 36-24 ساعت و برای میوه های آخر فصل 24-12ساعت زمان در نظر گرفته می شود.

رطوبت برای رسیدن اووکادو خیلی مهم است و باید 95-90 % باشد.

در طی رسیدن میوه کربن دی اکسید تولید می کند که مقادیر بیش از 1%ممکن است رسیدن را به تاخیر انداخته .

اگر سیستم تهویه اتوماتیک در محل نباشد باید تقریبا هر 12 ساعت درها را به مدت 20 دقیقه باز کرد حتی زمانی که از اتیلن استفاده می شود هم باید عمل تهویه صورت گیرد. باید مقدار اتیلن مورد نیاز در اتاق تعیین شود که برای این کار تست هوا برای اندازه گیری سطح پی پی ام اتیلن توصیه می شود. هرگز از ژنراتور برای اتاق های کمتر از Ft³ 500 استفاده نکنید. حداقل 2 بار در روز دمای گوشت اووکادو اندازه گیری می شود تا میوه در دمای مورد نیاز باقی بماند.

میوه ها بسته به فصل ، دمای گوشت میوه و درجه ی سفتی 6-3 روز بعد آماده اند (شکل 4) .(10)

11-گوجه فرنگی :

دمای مورد نیاز برای رسیدن گوجه فرنگیC ْ 21-18 است . رطوبت برای انبار داری و رسیدن و انبار داری 90-85%و رطوبت  ایده آل 90% است.

گردش هوا : که گردش هوا از طریق تهویه یا اتاق دریچه دار صورت می گیرد که  هر12ساعت 20-10 دقیقه تهویه لازم است. که به صورت دستی یابه وسیله ی فن های اتوماتیکی انجام می شود .

اتیلن :مقدار اتیلن مورد نیاز برای رسیدن گوجه ppm150-100است تا یک وقفه و به مرحله 2می رسد مدت زمان 36-24 ساعت است.

گوجه های سبز را با اتیلن می رسانند که البته می شود گوجه ها را  رها کرد تا در اثر اتیلنی که تولید می کنند  برسند که این کار باعث افت کیفیت  و تاخیر در رسیدن گوجه ها می شود .

روش سریع رساندن گوجه ها :

ابتدا در یک مرحله وقفه دمای گوجه را بهC ْ 18-20 رسانده و سپس آن را در دمای C ْ 13 به مدت 2 هفته نگهداری می کنیم .

دمای گوجه باید 2بار در روز خوانده شود . زیرا  خارج شدن گوجه از رنج دمایی صحیح باعث آُسیب داخلی گوشت شامل کاهش طعم و ظاهر خمیری مانند می شود. و این دما در تمام مدت نگهداری گوجه باید حفظ شود(شکل5).(10.  (

اشکال

شکل شماره 1

 

رساندن مصنوعی میوه ها

اتاق رساندن مصنوعی

شکل شماره 2

 

رساندن مصنوعی میوه ها

اتاق ساده رساندن

شکل شماره3

شرایط رساندن موز

 

رساندن مصنوعی میوه ها

 

 

 


 

شکل شماره4

تغییر رنگ وزمان نگهداری  آووکادو حین  مراحل رسیدن

 

رساندن مصنوعی میوه ها

 

شکل شماره 5

تغیرات گوجه فرنگی در طی رساندن

 

رساندن مصنوعی میوه ها

شکل شماره6

سیستم رساندن مرکزی

 

رساندن مصنوعی میوه ها

شکل شماره7

سیستم کنترل کننده اتاق رساندن

 

رساندن مصنوعی میوه ها

شکل شماره 8

اتیلن دادن به صورت تزریقی

 

رساندن مصنوعی میوه ها

 

 

 


 

شکل شماره 9

کاتالیتیک ehty-gen 2

 

رساندن مصنوعی میوه ها

 

 

شکل 10

تجهیزات اتاق رساندن

 

رساندن مصنوعی میوه ها

 

شکل11

تجهیزات اتاق رساندن

 

رساندن مصنوعی میوه ها

 

شکل 12

تجهیزات اتاق رساندن

 

رساندن مصنوعی میوه ها

 

 


 

جداول

رساندن مصنوعی میوه ها

رساندن مصنوعی میوه ها

 

رساندن مصنوعی میوه ها

منابع:

 

1) استاندارد ملی ایران 1899 :سال 1370 ،آئین کار ساختمان، تاسیسات، تجهیزات فنی

بهداشت و نگهداری سردخانه مواد غذایی

2) استاندارد ملی ایران 4107آیين كار رسانيدن ميوه‌ها پس از نگهداري در سردخانه

3) استاندارد ملی ایران 9028موز سبز - شرایط رسانیدن

4) دکتر رسول جلیلی مرندی ،فیزیولوژی بعد از برداشت

5) دکتر فرشادی، فيزیولوژی پس از برداشت

6) ران ویلس ،باری مک گلاسون،داگ گراهام ، داریل جویس – برگردان,دکتر مجید راحمی ،فیژیولوژی پس از برداشت

7) شرکت تعاونی متخصصین کشاورزی http://www.roostanews.ir/?lang=fa&p=content.body&id=6473

8) مجله اینترنتی کشاورزی و منابع طبیعی شمیز

انواع هورمون های گیاهیhttp://www.shamiz.ir/1389/04/06//

9) مجيد راحمي ، محمد حسين شمشيري ،نشریه: مجله علوم كشاورزي ايران شماره 4

www.catalytic generators,.com(10

کتاب فیزیولوژی پس از برداشت گل های بریده

مشخصات كتاب فيزيولوژي پس از برداشت گلهای بریده
عنوان: فيزيولوژي پس از برداشت گلهاي شاخه بريده
تاليف: بهزاد ادريسي
عضو هيات علمي مركز ملي تحقيقات گل و گياهان زينتي
ناشر: پيام ديگر
شابك: 9789647623322
قيمت: 7500 تومان
فيزيولوژي پس از برداشت گلهاي شاخه بريده- تاليف بهزاد ادريسي

کتاب "فیزیولوژی پس از برداشت گل‌های بریده" تالیف بهزاد ادریسی، در برگیرنده جدیدترین مباحث فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی، نتایج تحقیقات کاربردی و توصیه‌های فنی پس از برداشت گل‌های شاخه بریده می‌باشد. این کتاب با موضوعات فرایند پیری و مرگ سلول، نقش تنظیم کننده‌های رشد در پیری، روابط آبی در گل‌های بریده، نقش عوامل قبل از برداشت، نقش عوامل پس از برداشت، نکته‌های فنی نگهداری و عرضه تجاری گل‌های بریده، به عنوان اولین و تنها کتاب اختصاصی در مورد فیزیولوژی پس از برداشت گل‌های شاخه بریده، راهنمای مفیدی برای دانشجویان بویژه در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، مشاوران و کارشناسان فنی مراکز تولید و عرضه گیاهان زینتی خواهد بود.

این محصول آموزشی موجود نیست. لطفاً تماس نگیرید.ممنون

خرید محصول از فروشگاه اینترنتی گل و گیاه

فهرست مطالب این کتاب به شکل زیر می باشد:

فصل اول : فرايند پيري و مرگ سلول

تغييرات مرتبط با پيري گل

1 - تغييرات فرا ساختماني

2 - تغييرات بيوشيمايي

3 - تغييرات متابوليك

4 - تغييرات در رنگدانه ها

مرگ برنامه ريزي شده سلول (PCD)- الگوهاي تنفس - عوامل تشديد تنفس در فرازگرايي

فصل دوم : نقش تنظيم كننده هاي رشد در پيري

ابسايزيك اسيد (ABA) - سيتوكنينها - ژيبرلين ها - اکسین ها - ديگر تنظيم كننده هاي…

برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید

کتاب های موجود در سایت با امکان خرید پستی

راهنمای ازدیاد زیتون, ازدیاد زیتون, کتاب زیتون, قلمه زدن زیتون, فیزیولوژی زیتون, پیوندزدن زیتون, تولید گیاهچه زیتون, ازدیاد درون شیشه ای زیتون, نهالستان زیتون, ارقام زیتون, دکتر مهدی علیزاده

کتاب راهنمای ازدیاد زیتون

کتاب راهنمای ازدیاد زیتون شناسنامه کتاب عنوان و نام پدید آورنده : راهنمای ازدیاد زیتون/ تالیف آندره فابری...] و دیگران[ : مترجم دکتر مهدی علیزاده… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
کتاب راهنمای آزمایشات فیزیولوژی گیاهی

کتاب راهنمای آزمایشات فیزیولوژی گیاهی

کتاب راهنمای آزمایشات فیزیولوژی گیاهی نویسنده: دکتر کامبیز مشایخی - مهندس صادق آتشی فهرست مطالب: عنوان صفحه فصل اول: مقرات ایمنی در آزمایشگاه مقررات… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید

کتاب ژنتیک و اصلاح انگور

عنوان: اصلاح درختان میوه (ژنتیک و اصلاح انگور) تألیف: حامد دولتی بانه استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی رسول جلیلی… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
کتاب ازدیاد نباتات, نکات مهم درس ازدیاد نباتات, سوالات تستی ازدیاد نباتات, کنکور کارشناسی ارشد ازدیاد نباتات, ازدیاد نباتات کارشناسی ارشد باغبانی

کتاب ازدیاد نباتات

کتاب ازدیاد نباتات ویژه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و دکتری باغبانی و دانشجویان کارشناسی علوم باغبانی و ترویج و آموزش کشاورزی شامل: نکات کلیدی و مهم… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
ارسال کتاب به سراسر ایران با امکان خرید پستی و پرداخت در محل

لیست کتاب های موجود در سایت با امکان خرید پستی

ارسال به سراسر ایران از طریق پست - تخفیف ویژه برای پرداخت آنلاین در این قسمت لیست کتاب های موجود در سایت را می توانید مشاهده کرده و خرید کنید. برای… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
کتاب بیماری های چمن, عوامل ایجاد کننده بیماری ها در چمن, بیماری های عفونی چمن, بیماری های غیرعفونی چمن, بیماری های غیر واگیر چمن, بیماری های واگیردار قارچی چمن, بیمای های برگی چمن, کنترل بیماری در چمن, مدیریت اقلیم و کشت چمن, چرخه بیماری در چمن

کتاب بیماری های چمن

نام کتاب: بیماری های چمن ( علائم شناسی، چرخه بیماری، همه گیر شناسی و کنترل ) تالیف: دکتر منصوره میرابوالفتحی، مهندس عیسی ناظریان قیمت: 9000 تومان… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
کتاب پرورش و تولید میخک, آزاده رشیدی

کتاب پرورش و تولید میخک

نام کتاب:پرورش و تولید میخک تألیف:آزاده رشیدی چاپ اول:تابستان 1391 شمارگان:1100 نسخه تعداد صفحات:304 مشخصات ظاهری: [304]ص.:مصور (بخش رنگی)، جدول،… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
کشت بافت گیاهی, ریزازدیادی, کتاب راهنمای کاربران کشت بافت گیاهی و ریزازدیادی, دکتر مهدی علیزاده, هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

راهنمای کاربران کشت بافت گیاهی و ریزازدیادی

عنوان: راهنمای کاربران کشت بافت گیاهی و ریزازدیادی مولف: دکتر مهدی علیزاده ( عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان )… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
سبزیکاری, سبزی کاری , کتاب سبزیکاری, کتاب سبزی کاری, کتاب کنکور کارشناسی ارشد باغبانی

کتاب سبزیکاری

برای آنهایی که به رتبه های برتر کنکور می اندیشند جزو اولین ها باشید کتاب ویژه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد باغبانی در درس سبزیکاری که شامل تمام نکات… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
کتاب میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری, میوه های گرمسیری, میوه های نیمه گرمسیری, میوه کاری, کتاب میوه کاری, میوه کاری کارشناسی ارشد باغبانی, كتاب ویژه داوطلبان كنكور كارشناسی ارشد باغبانی در درس میوه کاری, تمامی نکات کنکور کارشناسی ارشد درس میوه کاری

کتاب میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری

كتاب ويژه داوطلبان كنكور كارشناسي ارشد باغباني در درس ميوه كاري كه شامل تمام نكات بوده و به جرات بهترين كتاب در اين زمينه مي باشد. اين كتاب توسط… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
کتاب توليد تجاري رز شاخه بريده ( سيستم خاكي و هيدروپونيك)

توليد تجاري رز شاخه بريده ( سيستم خاكي و هيدروپونيك)

نام كتاب: توليد تجاري رز شاخه بريده ( سيستم خاكي و هيدروپونيك) اولین کتاب کاربردی تولید تجاری رز شاخه بریده در سیتم های خاکی و هیدروپونیک - بانضمام… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
فيزيولوژي پس از برداشت گلهاي شاخه بريده- تاليف بهزاد ادريسي

کتاب فیزیولوژی پس از برداشت گل های بریده

مشخصات كتاب فيزيولوژي پس از برداشت گلهای بریدهعنوان: فيزيولوژي پس از برداشت گلهاي شاخه بريدهتاليف: بهزاد ادريسيعضو هيات علمي مركز ملي تحقيقات گل و… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
کتاب گلکاری, کتاب گل کاری, گلکاری کارشناسی ارشد باغبانی, كتاب ویژه داوطلبان كنكور كارشناسی ارشد باغبانی در درس گلكاری, تمامی نکات کنکور کارشناسی ارشد درس گلکاری

کتاب گلکاری

كتاب ويژه داوطلبان كنكور كارشناسي ارشد باغباني در درس گلكاري كه شامل تمام نكات بوده و به جرات بهترين و کاملترین كتاب در اين زمينه مي باشد.اين كتاب… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
كتاب فیزیولوژی بعد از برداشت  دكتر رسول جليلي مرندي دانشيار گروه باغباني دانشگاه اروميه

جدیدترین کتب دکتر رسول جلیلی مرندی

كتاب فیزیولوژی بعد از برداشت دكتر رسول جليلي مرندي دانشيار گروه باغباني دانشگاه اروميه برای دانلود فهرست مطالب این کتاب کلیک کنید. جديدترين كتاب دكتر… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید
Default Image

کتب مرتبط

در زير سايت هاي انتشاراتي كه در زمينه تاليف و ترجمه كتب كشاورزي مشغول به فعاليت هستند درج گرديده شده است: 1. خانه كتاب: سايت ملي جستجوي كتاب در همه… برای توضیحات بیشتر در مورد این محصول کلیک کنید

توليد و فروش انواع نشا گياهان دارویی توسط شرکت زرین گیاه، توانایی تولید نشاء انواع گیاهان دارویی را داریم.

تولید طبق نیاز و سلیقه شما. بصورت ریشه لخت، کیسه ای، گلدانی و ...

تماس با بخش فروش شرکت زرین گیاه 09147297295 ( تهیه نشاء و قلمه )

آویشن باغی اسطوخودوس بادرنجبویه به لیمو فیسالیس مریم گلی دارویی سنبل الطیب اروپایی گاوزبان ایرانی
آویشن باغی
اسطوخودوس بادرنجبویه به لیمو
فیسالیس
مریم گلی سنبل الطیب
گاوزبان ایرانی
تماس با بخش فروش شرکت زرین گیاه برای تهیه نشاء و قلمه
09147297295
برای دیدن همه محصولات شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید
برای دیدن همه محصولات شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرام شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرام شرکت زرین گیاه کلیک کنید
برای دیدن فیلم ها و کلیپ های شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید
کلیپ های شرکت زرین گیاه

شمعدانی معطر

تماس با بخش فروش شرکت زرین گیاه برای تهیه نشاء و قلمه و انوع گیاه دارویی بصورت ریشه لخت، کیسه ای و گلدانی
09147297295
برای دیدن همه محصولات شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید
برای دیدن همه محصولات شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرام شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید

برای عضویت در کانال تلگرام شرکت زرین گیاه کلیک کنید

برای دیدن فیلم ها و کلیپ های شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید

کلیپ های شرکت زرین گیاه

توليد و فروش انواع نشا گياهان دارویی توسط شرکت زرین گیاه، توانایی تولید نشاء انواع گیاهان دارویی را داریم، طبق نیاز و سلیقه شما. بصورت ریشه لخت، کیسه ای، گلدانی و ...

پرفروش ترین نشاء گیاهان دارویی. برای خرید یا آشنایی با هر کدام بر روی آن کلیک کنید یا

با شرکت زرین گیاه تماس بگیرید 09147297295 ( تهیه نشاء و قلمه )

آویشن باغی, نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران
آویشن باغی
اسطوخودوس, نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران
اسطوخودوس
بادرنجبویه, نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران
بادرنجبویه
به لیمو, نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران
به لیمو
فیسالیس, نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران
فیسالیس
مریم گلی دارویی, نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران
مریم گلی دارویی
سنبل الطیب,نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران
سنبل الطیب
گاوزبان ایرانی, نشا, نشاء, فروش نشا, تولید نشا گیاهان دارویی, خرید نشا, نشا گیاهان دارویی, فروش نشا گیاهان دارویی, ارسال نشا گیاهان دارویی به سراسر ایران
گاوزبان ایرانی
تماس با بخش فروش شرکت زرین گیاه برای تهیه نشاء و قلمه
09147297295
برای دیدن همه محصولات شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید
برای دیدن همه محصولات شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرام شرکت زرین گیاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرام شرکت زرین گیاه کلیک کنید

شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه آماده دریافت سفارش شما جهت تولید نشا انواع گیاهان دارویی می باشد.

شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه بر پايه دانش فني روز و تجربه چندين ساله در عرصه تولید نشا گياهان دارويي توانسته است تا با توليد کيفي انواع نشا گیاهان دارویی گامي بزرگ در نهادينه کردن فرهنگ جايگزيني روش هاي کشت سنتي با کشاورزي مدرن روز جهان بردارد. لذا از متقاضیان عزیز تقاضا می گردد نسبت به دادن سفارش با شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه تماس گرفته و جهت هماهنگی بیشتر اعلام آمادگی فرمایند. شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه بعد از عقد قرارداد، در هر میزانی توانایی تولید نشاءهای گیاهان دارویی مانند نعناع فلفلی، مریم گلی دارویی، بادرنجبویه، آویشن باغی، سرخارگل، سنبل الطیب، خار مریم، زوفا، به لیمو و بسیاری از گیاهان دارویی دیگر را دارا می باشد.

برای ورود به سایت اینترنتی اختصاصی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه بر روی همین متن کلیک کنید.

لطفاً برای اطلاع از قیمت به روز نشاء گیاهان دارویی با شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه تماس بگیرید.

لیست بعضی از نشاء های تولیدی شرکت زرین گیاه ( توانایی تولید نشاء انواع گیاهان دارویی را داریم )

ردیف

نوع نشاء تولیدی

روش تکثیر

نام انگلیسی

نام علمی

قیمت (تومان)

1

اسطوخودوس

بذر

Lavender

Lavandula officinalis

قیمتهای به روز و روزانه در خود سایت اینترنتی اختصاصی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه وجود دارد. لطفاً برای ورود به سایت اینترنتی اختصاصی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه بر روی همین متن کلیک کنید

2

گل راعی

بذر

St. John̕ s wort

Hypericum perforatum

3

بادرنجبویه

بذر

Balm

Melissa officinalis

4

زوفا

بذر

Hyssop

Hyssopus officinalis L.

5

شیشا

بذر

Tansy

Tanacetum vulgare L.

6

مریم گلی

بذر

sage

Salvia officinalis

7

آویشن باغی

بذر

Thyme

Thymus vulgaris

8

سرخارگل

بذر

Purple coneflowers

Echinanaceae purpurea

9

آرتیشو

بذر

Artickoke

Cynara scolymus

10

خار مریم

بذر

Holy thistle

Silybum marianum

11

سنبل الطیب

بذر

valerian

Valeriana officinalis

12

گاو زبان ایرانی

بذر

viper̕ s bugloss

Echium amoenum

13

به لیمو

قلمه

Lippia

Lippia citriodora

14

ریزوم نعناع فلفلی

ریزوم

Pepper mint

Menthea piperita

 

آماده دریافت سفارش شما جهت تولید نشاء انواع گیاهان دارویی هستیم.

برای ورود به سایت اینترنتی اختصاصی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه بر روی همین متن کلیک کنید.

لطفاً برای اطلاع از قیمت به روز نشاء گیاهان دارویی با شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه تماس بگیرید.