در حال بارگذاری صفحه لطفا صبر کنید ....

مطالب پر بازدید از بخش های مختلف

بخش گیاهان دارویی
بخش مطالب ماشین آلات کشاورزی
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر

 

برای آگاهی از جزئیات یا خرید هر محصول بر روی آن کلیک کنید.

مجموعه پاورپوینت آماده رشته کشاورزی

مجموعه پاورپوینت آماده رشته کشاورزی

آموزش پرورش گل گلخانه ای

آشنایی با پرورش گل گلخانه ای

کاشت زعفران, آموزش کاشت زعفران

کاملترین مجموعه کاشت زعفران

جامع ترین و کاملترین آموزش آبیاری تحت فشار و قطره ای

جامع ترین و کاملترین آموزش آبیاری تحت فشار و قطره ای

آموزش پرورش خیار گلخانه ای

آموزش پرورش خیار گلخانه ای

آموزش کاشت گوجه

آموزش کاشت گوجه

آموزش کاشت خربزه

آموزش کاشت خربزه

نرم افزار آموزشی نکات فنی پرورش و نگهداری گل و گیاهان زینتی

پرورش و نگهداری گل و گیاهان زینتی



مقدمه ای بر میوه های مناطق معتدله

مقدمه ای بر میوه‌های مناطق معتدله

 

میوه‌کاری - کلیات

میوه‌ها

از نظر گیاه‌شناسی، میوه عبارت است از تخمدان رشد کرده و تکامل یافته یک گل که ممکن است با بعضی دیگر از قسمت های گل همراه باشد.  از نظر باغبانی، میوه عبارت ا ست از قسمت گوشتی  و خوراکی یک گیاه چند ساله که در به وجود آمدن آن قسمت های مختلف گل تاثیر مستقیم دارند . بنابراین خربزه هندوانه، خیار، گوجه فرنگی و بادمجان که همگی یک ساله هستند، یا به صورت یک ساله کشت می شوند، و غده سیب زمینی که گل در به وجود آمدنش نقشی ندارد میوه به حساب نمی آیند و در مبحث سبز یها از آنها نام بر ده می شود . میو ه ها، از نظر احتیاجات حرارتی، به دو دسته ؛ میوه های مناطق معتدله و میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری  تقسیم می شوند.

 

میوه های دسته اول، همگی خزا ن پذیر بوده، برای رشد مجدد احتیاج به یک دوره سرمای زمستانه ٣ دارند تا از خواب بیدار شوند .

دسته دوم ممکن است همیشه سبز و یا خزا ن پذیر باشند و بیشتر در مناطق گرم و نیمه گرم دنیا می رویند این دسته از میوه ها نیازسرمایی ندارند و آنهایی که خزا نپذیر هستند به سرمای بسیار کمی احتیاج دارند.

میوه های مناطق معتدله که موضوع بحث این کتاب می باشد ، برحسب عادت رشد و نوع میوه ای که بوجود می آورند، به گروه های

متفاوتی به شرح زیر تقسیم می شوند:

میوه های مناطق معتدله (Temperate zone fruits)

میوه های درختی

۱) میوه های دانه دار نظیر سیب، گلابی، به و زالزالک

۲) میوه های هسته دار نظیر بادام، گیلاس، آلبالو، زردآلو، هلو، شلیل، گوجه و آلو.

۳) میوه های مرکب  نظیر توت.

۴) میوه های خشکباری  (خشکبارها) نظیر فندق و گردو.

 

میو ه های دانه دار دارای نهنج خوراکی می باشند و در آنها نهنج، تمام قسمتهای میوه واقعی را که اغلب خوراکی نیست دربردارد.  در صورتی که در میوه های هسته دار که از نظر گیاهشناسی یک شفت  هستند قسمت خوراکی، میانبر  گوشتی است که توسط یک برونبر  نازک پوشیده شده و درونبر  آنها سخت و چوبی می باشد.  در میوه های مرکب، تعدادی میوه روی یک دمگل مشترک قرار دارد و در خشکبارها میانبر، چوبی بوده و بذر قسمت خوراکی را تشکیل می دهد.

میوه های ریز

این میوه ها روی بوته های کوچک ایجاد می شوند و اهم آنها عبارتند از:

۱) میو ه های سته یا حبه نظیر انگور و انگور فرنگی.

۲) میو ه های مجتمع نظیر تمشک و توت فرنگی.

به میوه هایی سته یا حبه گفته می شود که میانبر و درونبر، در هم ادغام شده و بین آنها مرز مشخصی نباشد.  هرگاه تعداد زیادی میوه بر روی یک نهنج مشترک قرار گرفته با شند آنرا میوه مجتمع گویند . هر کدام از این میوه ها، از لحاظ گیاهشناسی می توانند دارای ماهیت مختلفی باشند، مثلا در توت فرنگی هر کدام از میوه ها یک آکن  است، در صورتی که در تمشک هر کدام یک شفتک می باشد.

 

نقش میوه در تغذیه انسان

میوه ها حاوی دامنه وسیعی از ترکیبات مختلف بوده و از لحاظ ساختمانی و ترکیب، تفاوت های قابل توجهی با یکدیگر دارند .هر میوه شامل یک سری بافت های زنده می باشد که دارای فعالیت های متابولیکی هستند و به همین دلیل، ترکیب میوه ها همواره در حال تغییر است . ارزش تغذیه ای میوه نیز به ترکیب آن وابسته است . هر چند میوه ها، نقش مهمی را در تغذیه ی انسان ایفا می کنند، اما هیچ گاه به عنوان منبع تغذیه ای توصیه نمی شوند و معمولا به عنوان مکمل، همراه با سایر مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

ترکیب میو ه ها

مهمترین ترکیبات موجود در میوه ها شامل؛ آب، پروتئین ها، کربوهیدرات ها، چربی ها، مواد معدنی و ویتامین ها می باشند . مقدار نیاز انسان به مواد مزبور، تابع عواملی نظیر؛ سن، وزن، جنس، سلامتی و فعالیت های بدنی می باشد.

آب فراوان ترین ترکیب موجود در میوه ها است که در مقادیر بیش از ٨٠ درصد در محصولات مختلف وجود دارد .

 

ترکیب میوه ها

 

مقدار پروتئین ها معمولا کمتر از ١ درصد وزن کل میوه ی تازه می باشد . واحد های سازنده پروتئین ها را اسید های آمینه تشکیل می دهند . از میان اسید های آمینه ۱۰ نوع آنها در تغذیه انسان ضروری هستند . اسید های آمینه ضروری شامل؛ والین، ترئونین، تریپتوفان، ایزولوسین، لوسین، متیونین، لیزین، فنیل آلانین، هیستیدین و آرژینین می باشند . اسیدهای آمینه ضروری توسط بدن انسان سنتز نمی گردند و به همین علت باید به طور منظم مصرف شوند . پروتئینی که حاوی تمامی انواع اسیدهای آمینه ضروری باشد، به عنوان پروتئین کامل شناخته می شود . مقدار پروتئین موجود در میوه تازه از حاصل ضرب مقدار نیتروژن کل در ضریب ۲۵/۶  محاسبه می گردد. استفاده از ضریب ۲۵/۶ بر مبنای این واقعیت است که پروتئین حاوی حدود ١٦ درصد نیتروژن می باشد و اگر از سایر مواد ساده نیتروژن دار موجود در میوه صرف نظر شود، می توان چنین فرض کرد که کل نیتروژن موجود در ساختمان پروتئین قرار دارد.

 

کربوهیدرات ها شامل؛ انواع مونو ساکاریدها، دی ساکارید ها و پلی ساکارید ها می باشند . نشاسته، سلولز، همی سلولز و مواد پکتیکی، مهمترین انواع پلی ساکارید ها هستند . از میان دی ساکارید ها و مونو ساکارید های مهم، ساکارز، فروکتوز و گلوکز را می توان نام برد . مقدار هر یک از این ترکیبات ممکن است در طول رسیدگی میوه، به طور قابل توجهی تغییر کند . به عنوان مثال در میوه های حاوی نشاسته،ممکن است کل نشاسته موجود به طور کامل هیدرولیز گردد . قند عمده اغلب میوه ها، گلوکز و فروکتوز است . اما در میوه هایی نظیر هلو، شلیل و زردآلو، قند عمده ساکارز می باشد . سیب وگلابی سرشار از فروکتوز هس تند. مقادیر ناچیزی از دیگر انواع مونو و دی ساکاریدها

نظیرگزیلوز، آرابینوز، مانوز، گالاکتوز و مالتوز نیز ممکن است که در میوه ها موجود باشند . سوربیتول یک قندالکل است که خاصیت ملین دارد . گلابی و آلو حاوی مقدار زیادی سوربیتول هستند . سلولز، همی سلولز و مواد پکتیکی جزء ترکیب دیواره ی سلولی میوه ها هستند.  از پکتین جهت تولید انواع مربا و ژل استفاده می شود که به طور صنعتی از سیب استخراج می شود . فیبرخام یا فیبر رژیمی به ترکیبی گفته می شود که جزء مواد ساختمانی سلول های گیاهی بوده و در برابر آنزیم های گوارشی معده و ر وده از خود مقاومت نشان می دهند . این ترکیبات شامل پلی ساکاریدهای ساختمانی دیواره سلولی و لیگنین می باشند . فیبر رژیمی موجود در میوه های تازه، عموما در دامنه ۷/۴-۴/۰ درصد قرار دارد . میوه هایی که حاوی آب کمتری بوده و یا در بخش خوراکی خود حاوی دانه هستند، دارای

مقدار بیشتری از فیبرهای رژیمی می باشند . در اثر حذف پوست میوه مقدار فیبر های رژیمی کاهش می یابد . مقدار فیبر رژیمی در سیب و گلابی به ترتیب به میزان ١١ درصد و ٣٤ درصد در اثر پوست گیری کاهش می یابد.

 

مقدار چربی میوه ها معمولا کمتر از ١درصد است (به استثناء میوه های آجیلی)  و تابع نوع میوه می باشد . صرف نظر از نقش چربی ها و روغن ها به عنوان منبع انرژی، بدن انسان به مقادیر کمی از اسید های چرب غیراشباع نیاز دارد . در میان اسیدهای چرب غیراشباع، حداقل اسید لینولئیک جهت بدن ضروری می باشد . در هر صورت میوه هایی که بخش گوشتی آنها مصرف می شود، منبع مناسبی از چربی نیستند.

 

مهمترین منابع انرژی در مواد غذایی، هیدرو کربن ها و چربی ها می باشند . مهمترین بخش انرژی تولید شده از میوه ها، توسط کربوهیدرات تامین می گردد . پروتئین ها و اسیدهای آلی نیز می توانند به عنوان منبع انرژی به کار روند، اما بدن انسان استفاده از کربوهیدرات ها و چربی ها را ترجیح می دهد . مقدار انرژی تولید شده از مواد غذایی، برحسب واحد حرارتی موسوم به کالری اندازه گیری بیان می گردد . از میان میوه های مناطق معتدله گوشتی بیشترین انرژی مربوط به (kj) یا کیلوژول (kcal) شده و به صورت کیلوکالری گیلاس می باشد. میوه ها حاوی انواع متفاوتی از عناصر معدنی ضروری هستند .

 



مجموعه آموزشی کاشت و باغبانی فندق

فندق, مجموعه آموزشي كاشت و باغباني فندق

مجموعه آموزشي كاشت و باغباني فندق
قیمت: 5000 تومان

مجموعه آموزشي كاشت و باغباني فندق
در اين مجموعه بصورت كاملا عملي،تمامي مراحل از ابتدا تا انتها آورده شده است و شما با ديدن اين مجموعه ميتوانيد يك فرصت شغلي عالي براي خود بسازيد

- معرفی درخت فندق
- ویژگی های زمین جهت کاشت فندق
- مشکلات اساسی کاشت فندق
- نحوه هرس درخت فندق
- ارقام مختلف فندق
- محل های کاشت فندق
- آفات درخت فندق
- روش مبارزه با آفت چوبخوار فندق
- درختان سازگار با درخت فندق
- چشم انداز آینده فندق کاری در ایران



فندق درختچه‌ای به ارتفاع یک و نیم متر که در اماکن مساعد به ارتفاع ۶ تا ۷ متر (گاهی بیشتر) در می‌آید و به سهولت جنگلی انبوه به وجود می‌آورد. برگ‌هایی پهن و نوک‌تیز با دو ردیف دندانه، به رنگ سبز و گل‌هایی بر دو نوع نر و ماده دارد. نوع نر این گل‌ها دارای ۳ تا ۸ پرچم است و مجموعه آن به صورت سنبله‌های آویخته در پاییز ظاهر می‌شود. میوه آن که فندق نامیده می‌شود، در حالت تازه از پوشش سبز رنگی پوشیده شده‌است ولی تدریجاً پس از خشک شدن از آن جدا می‌شود. گونه Cavellane به عنوان فندق اروپایی شناخته شده و به صورت تجاری کاشته می‌شود. در اثر دورگه‌گیری این گونه و سایر گونه‌های موجود در این جنس، تنوع زیادی در ارقام فندق ایجاد شده‌است.

برای خرید پستی این محصول کافیست بر روی دکمه زیر کلیک کرده و در صفحه بازشده فرمها را پر کرده ابتدا کالا را تحویل بگیرید و سپس هزینه کالا و پست را به مامور پست پرداخت کنید.

خرید کالا و پرداخت به هنگام تحویل

محصولات آموزشی مربوط به باغبانی - میوه کاری با امکان خرید پستی

باغبانی انگور و تهیه کشمش - کشت انگور- هرس درختان انگور - احداث و احیای تاکستان دیم

باغبانی انگور و تهیه کشمش - کشت انگور- هرس درختان انگور - احداث و احیای تاکستان دیم

فيلم آموزشی تهیه کشمشکاملا به زبان فارسی1 عدد سی دی قابل پخش در ويدئو سي دي، کامپیوتر و لپ تاپقیمت: 3500 توماندارای گارانتی تعویض در صورت وجود هر نوع...
آموزش کاشت سیب ، فیلم آموزشی هرس درختان سیب

آموزش کاشت سیب ، فیلم آموزشی هرس درختان سیب

آموزش کاشت سیب کاملترین مجموعه آموزشی کاشت سیب قیمت: 3500 تومان 1 عدد سی دی کاملا به زبان فارسی قابل اجرا در کامپیوتر و لپ تاپدارای...
آموزش کشت توت فرنگی در گلخانه

آموزش کشت توت فرنگی در گلخانه

فیلم آموزشی کاشت - داشت - برداشت توت فرنگی در گلخانه کاملا به زبان فارسی 1 عدد سی دی قیمت: 3500 تومان قابل پخش در ویدئو سی دی، کامپیوتر...
مجموعه آموزشي كاشت و باغباني فندق

مجموعه آموزشي كاشت و باغباني فندق

مجموعه آموزشي كاشت و باغباني فندققیمت: 5000 تومانمجموعه آموزشي كاشت و باغباني فندقدر اين مجموعه بصورت كاملا عملي،تمامي مراحل از ابتدا تا انتها آورده...
نرم افزار آموزشی  کشت مرکبات - فیلم آموزشی هرس مرکبات - فیلم آموزشی راهکارهای برداشت، نگهداری، درجه بندی و بسته بندی مرکبات

نرم افزار آموزشی کشت مرکبات - فیلم آموزشی هرس مرکبات - فیلم آموزشی راهکارهای برداشت، نگهداری، درجه بندی و بسته بندی مرکبات

نرم افزار آموزشی  کشت مرکباتکاملا به زبان فارسی1 عدد سی دیقیمت: 3500 تومان قابل اجرا در کامپیوتر و لپ تاپ بدون نیاز به نصب دارای گارانتی تعویض در...
اشتغال زایی با پرورش میوه های گلخانه ای

اشتغال زایی با پرورش میوه های گلخانه ای

اشتغال زایی با پرورش میوه های گلخانه ایقیمت: 13000 تومانهم اکنون استارت کار خود را با مجموعه آموزشها و ترفندهای ما بزنیدبا مجموعهع آموزشی ما صاحب مهارت...
نرم افزار آموزشی کاشت،داشت و برداشت زیتون

نرم افزار آموزشی کاشت،داشت و برداشت زیتون

نرم افزار آموزشی کاشت،داشت و برداشت زیتون کاملا به زبان فارسی1 عدد سی دیقیمت: 3500 تومانقابل اجرا در کامپیوتر و لپ تاپبا نصب و کارکرد ساده و رواندارای...
مجموعه نرم افزارهای آموزشی کاشت، داشت و برداشت پسته

مجموعه نرم افزارهای آموزشی کاشت، داشت و برداشت پسته

مجموعه نرم افزارهای آموزشی کاشت، داشت و برداشت پسته 1 عدد سی دی ( شامل دو نرم افزار آموزشی در مورد پسته)کاملا به زبان فارسیقیمت: 3500 تومانبدون نیاز...
کاشت، داشت و برداشت بادام

کاشت، داشت و برداشت بادام

كاملترين مجموعه آموزشی كاشت، داشت و برداشت بادامکاملا به زبان فارسی1 عدد سی دیقیمت: 3500 تومانقابل اجرا و استفاده در کامپیوتر و لپ تاپ دارای گارانتی...
آموزش برداشت و فرآوري زیتون

آموزش برداشت و فرآوري زیتون

آموزش برداشت و فرآوري زيتون (زيتون شور)قیمت: 5200 تومان آموزش برداشت و فرآوري زيتون (زيتون شور)شامل 1 سي دي آموزش تصويريبه زبان فارسی قابل نمایش در...
آموزش کاشت خرما و زردآلو

آموزش کاشت خرما و زردآلو

آموزش کاشت خرما و زردآلوقیمت: 6000 توماننحوه کاشت، نگهداری و حفاظت از نخل خرما و زردآلو (اصول کامل باغبانی). شناخت آفات و بیماریها و نحوه...
آموزش کاشت انار

آموزش کاشت انار

آموزش کاشت انار کاملترین نرم افزار آموزشی کاشت، داشت و برداشت انار کاملا به زبان فارسی1 عدد سی دیقیمت: 3500 تومانقابل اجرا در کامپیوتر و لپ تاپبا نصب...
فیلم آموزشی هرس درختان زیتون

فیلم آموزشی هرس درختان زیتون

فیلم آموزشی هرس درختان زیتونکاملا به زبان فارسی1 عدد سی دیقیمت: 3500 تومانقابل پخش در ویدئو سی دی، کامپیوتر و لپ تاپدارای گارانتی تعویض...
فیلم آموزشی پیوند درختان انگور

فیلم آموزشی پیوند درختان انگور

فیلم آموزشی پیوند درختان انگور کاملا به زبان فارسی 1 عدد سی دی قیمت: 3500 تومان قابل پخش در ویدئو سی دی، کامپیوتر و لپ تاپ دارای گارانتی تعویض در...
فیلم آموزشی نگهداری و مراقبت از درختان سیب پاکوتاه یا مالینگ مرتون

فیلم آموزشی نگهداری و مراقبت از درختان سیب پاکوتاه یا مالینگ مرتون

فیلم آموزشی نگهداری و مراقبت از درختان سیب پا کوتاه یا مالینگ مرتون کاملا به زبان فارسی 1 عدد سی دی قیمت: 3500 تومان قابل پخش در ویدئو سی...

محصولات آموزشی مربوط به باغبانی - درختکاری با امکان خرید پستی

فيلم آموزشي تکنیک‌های پیوند زنی + پیوندزنی درختان گردو(2 عدد سی دی)

فيلم آموزشي تکنیک‌های پیوند زنی + پیوندزنی درختان گردو(2 عدد سی دی)

فيلم آموزشي تکنیک‌های پیوند زنی + پیوندزنی درختان گردو(2 عدد سی دی)کاملا به زبان فارسی 2 عدد سی دیقیمت: 4000 تومانقابل پخش در ویدئو سی دی، کامپیوتر و...
فيلم آموزش عملي هرس درختان

فيلم آموزش عملي هرس درختان

فيلم آموزش عملي هرس درختانقیمت: 9000 تومانفيلم آموزشي هرس درختان ميوه شامل آموزش نحوه انجام هرس درختان ميوه به شكل صحيح و اصولي و بصورت كاملا عملي بهمراه...
فیلم آموزشی کاشت درختان مثمر در اراضی شیب دار و کم بازده با استفاده از سامانه های آبگیر و سوپر جاذب ها

فیلم آموزشی کاشت درختان مثمر در اراضی شیب دار و کم بازده با استفاده از سامانه های آبگیر و سوپر جاذب ها

فیلم آموزشی کاشت درختان مثمر در اراضی شیب دار و کم بازده با استفاده از سامانه های آبگیر و سوپر جاذب هاکاملا به زبان فارسی1 عدد سی دیقیمت: 3500 تومانقابل...
نرم افزار آموزشی درختکاری به همراه فیلم آموزشی نهال کاری

نرم افزار آموزشی درختکاری به همراه فیلم آموزشی نهال کاری

نرم افزار آموزشی درختکاری به همراه فیلم آموزشی نهال کاری کاملا به زبان فارسی1 عدد سی دیقیمت: 3500 تومانقابل اجرا و استفاده در کامپیوتر و لپ تاپ اين...
فیلم آموزشی صنوبر کاری – زراعت چوب

فیلم آموزشی صنوبر کاری – زراعت چوب

فیلم آموزشی صنوبر کاری – زراعت چوب کاملا به زبان فارسی 1 عدد دی وی دی قابل پخش در دی وی دی پلیر، کامپیوتر و لپ تاپ قیمت: 4000 تومان دارای گارانتی تعویض...

در سایت جستجو کنید

محصولات پرفروش در تمامی زمینه ها

مجموعه فیلم و نرم افزار
مجموعه فیلم ونرم افزار علوم دامی
مجموعه فیلم و نرم افزار باغبانی-گلکاری
مجموعه فیلم و نرم افزار گلخانه
مجموعه فیلم و نرم افزار باغبانی-میوه کاری
مجموعه فیلم و نرم افزار باغبانی-سبزیکاری
مجموعه فیلم و نرم افزار دارویی
مجموعه فیلم و نرم افزار آبیاری
مجموعه فیلم و نرم افزار علوم گیاه پزشکی
مجموعه فیلم و نرم افزار علوم زراعی
مجموعه فیلم و نرم افزار ادوات
مجموعه فیلم و نرم افزار هیدروپونیک
مجموعه فیلم و نرم افزار آبزی پروری
مجموعه فیلم و نرم افزار باغبانی-درختکاری
بنر
بنر

عضویت - ورود کاربران

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از جدیدترین مطالب و تغییرات سایت خود آگاه میشوید.