هورمون اتیلن باعث تولید آنزیمهای پکتیناز، سلولاز و پلی گالاکتروناز میشود.
پکتیناز: کلسیم را خارج و به جای آن گروه متیل میگذارد.
سلولاز: سلولز را میشکند.
تنظیم کننده کار آنزیم بوده اما انجام دهنده آن هورمون است و هورمون به عنوان یک پیام شیمیایی است که دستوراتی را به هسته میدهد.
در میوههای غیرکلیماکتریک رسیدن و بلوغ به اهم انجام میشوند.
میوههای کلیماکتریک 3 فاز دارند که شامل :
1- Preclimacteric
2- Climactric Peak
3- Post Climactric
به جهت اثر گذاری میبایست اتیلن را قبل از مرحله 2 استفاده کرد. یعنی بعد از Maturity و قبل از Ripening
درنتیجه تنفس در بدن و سلولهای گیاهی اکسیژن به عنوان یک واسطه عمل میکند این سوخت و ساز رادیکالهای آزاد تولید میکند (O2 – H2O2)
آنتوسیانین ها خاصیت رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند و همچنین ویتامین C , E خاصیت آنتی اکسیدانی دارند .
در محصولات فرازگرا علت اصلی نرم شدن را سه آنزیم ذکر کردهاند؛ اما در محصولات نافرازگرا علت اصلی نرم شدن راکاهش آب میدانند.
بیوسنتز اتیلن و نحوه اثر آن
در مسیر اسید سکسینیک، اسید آمینه تریپتوفان ساخته شده و از تریپتوفان اسید آمینه متیونین و اتیلن از اسید آمینه متیونین ساخته میشود.
خاصیت اتوکاتالیتی اتیلن
- در محصولات فرازگرا که در مرحله رسیدن هستند تولید اتیلن باعث تحریک تولید اتیلن میشود. یعنی کاربرد اتیلن بیرونی باعث افزایش تولید اتیلن میشود.( فقط در محصولات کلیماکتریک که به مرحله کلیماکتریکی رسیدهاند این اتفاق میافتد.
- درگیاهان به وجود آمدن زخم، کاربرد اکسین و کاربرد اتیلن منجرب افزایش موقتی اتیلن می شود0 (چه فرازگرا و چه نافرازگرا)
آنزیم Acc سینتاز از بقیه مهمتر است و مرحله محدود کننده در تولید اتیلن
7 ژن شناسایی شده که باعث تولید Acc سینتاز میشوند.
این 7 ژن هر کدام یک انزیم Acc سینتاز تولین میکنند.
در یک زمان هرچه ژن بیشتری بیان شود میزان تولید اتیلن هم بیشتر میشود.
یک دوتا از این ژن ها همیشه فعال هستند و همیشه به مقدار کم تولید اتیلن را منجرب میشوند که به این اتیلن کم و همیشگی ، تولید اتیلن در سیستم 1 میگویند. سیستمی که با حداقل ژنهای Acc سینتاز فعال بوده و مسئول تولید اتیلن کم در طول عمر گیاه است.