چاپ

کالری (هیدرات‌های کربن)

میانگین نیاز انسان به کالری، بسته به نوع آب و هوا و عوامل مختلف دیگر، بین 2300 تا 2600 کیلوکالری در روز برآورد شده است. ارزش کالری میوه‌ها و سبزی‌های تازه بین 5 تا 194 کیلوکالری در 100 گرم می‌باشد، در صورتی‌که محصولات دیگر دارای کالری بیشتری هستند.

بنابراین، با در نظر گرفتن درصد وزنی، میوه‌ها و سبزی‌ها به‌طور عموم منابع کالری نسبتاً فقیر می‌باشند. به‌هر حال، سبزی‌های نشاسته‌ای و حبوبات نسبت به میوه و سبزی‌های دیگر محتوی انرژی بیشتری بوده و غذای اصلی مناطق وسیعی را تشکیل می‌دهند و می‌توانند سهم به‌سزایی در تولید کل کالری مصرفی روزانه مردم آن مناطق (در بعضی از مناطق آفریقا) را دارا باشند. عموماً چنین به‌نظر می‌رسد که میوه‌ها به‌علت دارا بودن قند بیشتر نسبت به سبزی‌های غیرنشاسته‌ای، دارای ارزش کالری زیادتری هستند. البته زیتون به‌علت داشتن چربی قابل ملاحظه (8 تا 16 درصد)، از نظر تولید کالری یک مورد استثنایی می‌باشد.